Wat is jouw stip op de horizon?
Als er citroenen uit de lucht vallen, leer er dan limonade van te maken.
Verander jezelf, verander de wereld!

Linda Kruythoff

Wie ben ik?

Wat wil ik?

Met jongeren (en ouders, scholen en bedrijven) samenwerken bij keuzes o.a. richting een profiel en/of studie tijdens de schoolloopbaan vind ik het allerleukste om te doen! Dan voel ik mij ‘als een vis in het water’. Ik zwem graag een stukje  mee  in de loopbaanontwikkeling of persoonlijke ontwikkeling van jongeren en volwassenen. Vertrouwen geven in hun sterke punten zodat een bewuste (schoolloopbaan)profiel/e-o studiekeuze kan worden gemaakt is voor mij het mooiste om te doen.

‘Als ‘ik het willen weten’ loslaat, kom ik bij mijn zintuigelijke waarneming: voelen, proeven, ruiken, aftasten…daar is ‘een dieper weten’. Daar liggen de antwoorden ingesloten’. Ik geloof erin dat als jongeren naast kennis ook veel zelfkennis op doen tijdens hun schooolloopbaan ze in staat zijn eerder bewustere keuzes te kunnen maken zodat ze kunnen vertrouwen op hun talenten en het feit dat ze helemaal oke zijn. Persoonlijke ontwikkeling moet daarom wat mij betreft op het rooster staan van leerlingen in het onderwijs.

Wat kan ik?

Sinds augustus 1988 is de kern van mijn werkende leven ‘mensen in beweging brengen’. Eerst als docente bewegingsonderwijs, zowel in het speciaal als in het middelbaar beroepsonderwijs als in het voortgezet onderwijs. Daarna als decaan/expert loopbaanontwikkeling -en begeleiding /trainer/coach/vertrouwenspersoon in het voortgezet onderwijs.

Mijn oprechte belangstelling en gezonde nieuwsgierigheid, het goed kunnen verplaatsen in de ander en informatie kunnen omzetten in concrete acties (met hart, hoofd en handen) zijn mijn kwaliteiten welke ik (on)bewust altijd heb ingezet met als doel:

Hoe ik dat doe?

De manier waarop ik mijn begeleiding doe hangt af van jouw vraag of fase waarin jij zit in je keuzeproces. Ik maak gebruik van de technieken van ACT (your way), NLP, TA en systemisch werkDaarnaast beheers ik de diverse motiverende gesprekstechnieken binnen het oplossingsgericht coachen. Ook kan ik putten uit mijn jarenlange ervaring in het begeleiden van jongeren, de ouders en de docenten in diverse sectoren in het onderwijs. Mijn opleiding en ervaring in het bewegingsonderwijs zal ik ook zeker inzetten om jou te’ verleiden’ in beweging te komen.

Mijn opleidingen

Mijn plek

Op het Landgoed De Horst en gebouw Vossenstein huur ik een werkplek waar we zowel elkaar kunnen spreken maar ook kunnen werken aan keuzeproces. Ook is een wandeling over het landgoed een feest voor de zintuigen en het bewegingsapparaat en kan en goede boost geven voor loopbaaninzichten.

Heb je het gevoel dat ik iets voor jou/jullie kan betekenen bij (studie)keuzehulp en persoonlijke ontwikkeling? Neem contact op  zodat we er samen achter komen hoe een studiekeuzebegeleidingstraject op maat voor jou het meest passend is of kijk bij de speciale doelgroepen wat de agenda jou kan bieden.

Afbeeldingsresultaat voor afbeelding linkedin logo