Wie is jouw held?
The only way to see a rainbow is to look through the rain
Met beide voeten op de grond kom je geen stap verder!

Keuze begeleiding i.s.m. bedrijven bij profiel-, studie- & schoolloopbaan van jongeren

Bedrijven

Wat is werk?

Het begrip ‘werk’ of ‘de arbeidsmarkt’ is voor jongeren een nog te ontdekken terrein.
Wat gaan mensen eigenlijk doen als ze naar het werk gaan?
Wat maakt dat ze dit elke dag weer met plezier doen, of niet?
Welke waarden vinden mensen belangrijk en hoe komen deze in het werk tot uitdrukking ?
Hoe zijn mensen hier gekomen, welke stappen hebben ze gemaakt, welke keuzes kwamen op hun pad en hoe zijn ze daar mee om gegaan?
Wat kunnen ze dan met terugwerkende kracht zeggen over het nut en de zin van de activiteiten/interesses tijdens hun jeugd?
Wat verandert er mogelijk in de toekomst onder invloed van technologie of sociaal economische aspecten waar we mee te maken krijgen voor keuzes die mensen mogen/moeten maken?

En hoe is dat bij jou/jullie bedrijf/onderneming/werkplek? Wat maakt dat werknemers met zin werk verzetten? Welke waarden werken jullie uit met elkaar? Op welke manier wordt dit door de werknemers ervaren? Wat kan je zeggen over de cultuur op jouw werk? En wat maakt dat dit voor jou belangrijk is? Wil je jouw ervaringen delen met jongeren (en hun ouders en docenten) dan zou ik graag met je willen samenwerken!

Hoe samenwerken?

“Het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts worden geleefd”Soren Kierkegaard

Ik geloof dat jongeren door het opdoen van beelden van diverse soorten werk tot bewustere (schoolloopbaan) keuzes kunnen komen. Daarom wil ik een brug slaan tussen de theorie en kennis door jongeren opgedaan in school en de opgedane ervaringen en praktijk van ‘werk’. Misschien wel bij jou op het werk?

Bij een samenwerking valt te denken aan

Bedrijven die reeds zijn aangehaakt:
Utrecht Zorg, Abrona, Alert Security, HMS Host, Gemeente Utrecht

Doe jij mee?

Wil je als eigenaar van een bedrijf, of als als werkgever, of als werknemer jongeren inspireren met jouw verhaal en ervaring dan wil ik graag in contact komen met jou/jullie.  Jouw ervaring, jouw kennis en zelfkennis opgedaan gedurende je werkende leven zijn van grote waarde voor de beeldvorming van jongeren op werken en op het proces daar naar toe. Neem contact op met mij zodat we samen kunnen aftasten wat we voor elkaar kunnen betekenen.

 

Contact opnemen