Ga je mee verdwalen? Ik weet de weg!
Het leven is wat je vandaag viert.
Van een kleine vonk komt vaak een groot vuur

Keuze begeleiding voor ouders bij profiel-, studie- & schoolloopbaanOuders

Als ouder heb je het beste voor met je kinderen. Je wilt ze graag ondersteunen bij het maken van profiel-studie-schoolkeuzes gedurende hun schoolloopbaan zonder ze op te zadelen met jouw voorkeuren en verwachtingen. Welke rol heb je eigenlijk als ouder en hoe doe je dit? Wat werkt wel en wat werkt niet?

Keuze en informatiebronnen

Wat weet jij als ouder zelf eigenlijk nog over de diverse mogelijkheden in de schoolloopbaan van je zoon/dochter? Er is tegenwoordig weliswaar heel veel goede en objectieve studie-profiel-school informatie te verkrijgen op internet. En diverse gratis tests. Maar waar doe je in het proces van je kind goed aan als ouder? Luisteren ze nog wel naar jouw goed bedoelde adviezen? Hoe doe je dit zodat het wel de keuze van je zoon/dochter blijft, passend bij zijn/haar talenten, ambities en capaciteiten?

Keuze en het brein

En dan heb je als ouder ook nog eens te maken met het tienerbrein van een zoon/dochter wat nog helemaal niet doet wat jij als volwassene zo graag zou willen: plannen, ook nog houden aan een planning…,structureren, reflecteren, acties concreet maken. Als ouder ben je hierbij ongeloofelijk belangrijk! Ook al zegt je puber ‘nee’, een paar dagen (soms een paar weken, hihi…) later lijkt toch het kwartje te zijn gevallen en lijkt het erop dat hij/zij toch in actie komt…

Keuze en je rol als ouder

“There are two gifts that you should give your children: One is roots and the other is wings.”Psychogood

Als ouder is er veel informatie te vinden over hoe je je zoon/dochter goed kunt begeleiden bij keuzes. Vind je het fijn om samen met mij,  als objectieve deskundige, de manier waarop jij zelf je kind kan en wil begeleiden te bespreken? Hoe hou je vertrouwen  in je rol als ouder hierin? Je bent van harte welkom voor een kennismakingssessie om samen met mij af te tasten wat jij nodig hebt in je rol als ouder hierin en wat ik daarin voor jou kan betekenen.

Workshop voor ouders

Samen met andere ouders grip en vertrouwen krijgen op je begeleiding van je zoon/dochter bij het maken van een (studie)keuze kan in een workshop van 90 minuten op elke maandagavond, na aanmelden via linda@4unique.nl.

Tarieven

Individuele sessie

Workshop

 

Contact opnemen