Wanneer voel jij je als een vis in het water?
Spring jij in het diepe?
Niet het vallen is erg, maar het blijven liggen waar je gevallen bent.

Keuze begeleiding voor jongeren bij profiel-, studie- & schoolloopbaan

Jongeren

Jij zit op een school voor voortgezet onderwijs en jij bent op zoek naar een fijne en vertrouwde plek om uit te vinden waar jouw kwaliteiten en talenten liggen? Evenals wat jouw interesses zijn en welke zaken voor jou in het leven belangrijk zijn, je waarden, in relatie tot de keuzes die je gaat maken? Bijvoorbeeld voor een school, een profiel, een studiekeuze? Dan ben je bij mij aan het goede adres! Ik ben gespecialiseerd in begeleiding bij keuzes in de schoolloopbaan voor jongeren. Je bent van harte welkom om samen af te tasten wat jij nodig hebt en wat ik en het studiekeuzeatelier 4Unique daarin voor jou kan betekenen.

Keuzes

Er wordt vaak gedacht dat keuzes allemaal heel bewust worden gemaakt. Dat we bijvoorbeeld met een cognitief onderzoek (er over denken) er wel uit komen. Maar niets is minder waar.  Het zou wat zijn als we bij elke dagelijkse handeling iedere keer weer moeten nadenken!  Want onbewust maken we voortdurend keuzes. Deze keuzes zijn te zien, te voelen, te horen en te ervaren in ons gedrag. Bovenalles  vinden we deze keuzes zo vanzelfsprekend dat we de betekenis hiervan maar moeilijk kunnen duiden.

Wat wil jij?

Voor jongeren geldt dit al helemaal. In de pubertijd, de fase waarin de identiteit wordt ontwikkeld, ontdekken jongeren dat ze een zelf keuze hebben, dat ze zelf aan het roer kunnen gaan staan van hun tocht, en dat dat best lastig is.  Want je wilt er ook bijhoren. En dan een eigen keuze maken, anders dan de rest, de massa? Want daar gaat het over aan het einde van de middelbare school: welke kant ga ik op? wat wil ik eigenlijk?

Regelmatig komen er aarzelend jongeren bij mij met de melding: ‘ik weet helemaal niet wat ik moet kiezen!

‘Gefeliciteerd!’ is dan mijn reactie. ‘Je hebt de eerste en moeilijkste stap gezet, namelijk toegeven dat je het nog niet weet en dat is helemaal oke!  Blijkbaar wil je het wel weten anders was je hier niet, dus laten we aan de slag gaan’! Herken jij dit? Kan je daarom wel een beetje hulp gebruiken bij het maken van keuzes die bij jou passen?Je bent welkom!

Talenten

“When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down “happy”. They told me I didn’t understand the assignment , and I told them they didn’t understand life”John LennonIk geloof erin dat iedereen meerdere talenten heeft. Jij ook. Ik help jou graag met het opsporen van jouw specifieke talenten  en hoe je deze in kan zetten bij de keuzes die je gaat maken. Ik weet nog niet altijd hoe het pad er precies uitziet maar ik  houd wel gedurende ons loopje jouw doel voor ogen namelijk dat je je bewust wordt van jouw kwaliteiten, jouw interesses, jouw ambitie en jouw mogelijkheden zodat  jij vol vertrouwen je eigen weg vindt op jouw tempo en op jouw manier. Mag ik een stukje met jou mee lopen?

Hulp van 4Unique bij ‘wat wil ik, keuzes en talenten’:

Je kan je opgeven voor

  1. Whats4Unique, de smart whats(L)ab methode van 4Unique, Whats4Unique 2020 of  hiervoor aanmelden via linda@4unique.nl
  2. een studiekeuzebegeleidingstraject op maat  in het Studiekeuzeatelier van 4Unique op Landgoed de Horst in Driebergen
  3. of een studiekeuzebegeleidingstraject op maat op een nader te bepalen locatie via linda@4unique.nl  bijvoorbeeld in het kader van het doorstroomprogramma vmbo-havo of vmbo-mbo van je school (vraag er naar op je school, VO of MBO)
  4. een orienterend schoolloopbaangesprek voor je zelf (eventueel met je ouder/verzorger)
  5. of orienterend schoolloopbaangesprek als cadeau voor iemand anders met een origineel voucher van 4Unique, aanvragen/bestellen via linda@4unique.nl
  6. In combinatie met een studiekeuzebegeleidingstraject kan ik een drijfverentest voor je laten af nemen via een ‘Vossesteijn’ collega. De opbrengst hiervan betrekken we bij het keuzeproces.

Agenda 2020

  1. Op afspraak studiekeuzebegeleiding op maat op locatie 4Unique, Landgoed de Horst, Horstlaan 7, Gebouw 7 Vossesteijn, Driebergen  via linda@4unique.nl of 06-18782269. Coronaproof, de richtlijnen van de RIVM worden in acht genomen!
  2. Doorlopend Whats4Unique, de smart whats(L)ab methode via linda@4unique.nl of 06-18782269, zie Whats4Unique 2020
  3. In 2020 weer heel veel open dagen. Ook in coronatijd is er veel online mogelijk bij de diverse instellingen. Ga naar de websites en maak bv een virtuele rondleiding. Maak er gebruik van in combinatie met 1 van de bovenstaande 4unique activiteiten zodat jouw persoonlijke ervaringen betekenis voor jou keuzes krijgen (wat maakte dat je het (niet) ‘leuk’ vond, wat sprak je wel/niet aan, waar werd je wel/niet blij van? etc.).
  4. Onderwijsconferentie vmbo-mbo, aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt 030, UWork@School workshop.

Tarieven

Referenties

De begeleiding van Linda met mijn studiekeuze(en andere schoolzaken) voelde  vertrouwd, iets dat voor mij belangrijk is. Zij beoordeelde mij niet en bovenal: zij oordeelde niet over mij. Ook hebben wij over het algemeen dezelfde normen en waarden, daardoor kreeg ik bij haar het gevoel dat ik begrepen werd”-Lotta, 18 jaar

“Linda heeft mij succesvol geholpen bij het zoeken van een studie die bij mij past. De gesprekken die wij voerden waren persoonlijk en ik had altijd het gevoel dat ik mijzelf kon zijn. Ik ga nu tevreden mijn laatste studiejaar in en dat is deels aan haar te danken”-Kees, 23 jaar

Ik heb Linda ervaren als iemand die zich volledig in mij verdiept en die veel tijd en moeite investeert om met mij mijn eigen doelen te behalen. Ze heeft mij geholpen mijn eigenschappen in kaart te brengen in combinatie met mijn interesses om van daaruit te komen tot een keuze voor een vervolgstudie. Ze heeft me uitgedaagd om verder te kijken en uit mijn comfortzone te stappen. Ze heeft veel tips gegeven en door de uitgebreide verslaggeving kon ik alles naderhand nog eens nalezen. Linda heeft veel input gegeven die niet alleen voor mijn studie maar ook in mijn dagelijks leven toepasbaar is. Dankzij haar heb ik mijn interessegebied verder kunnen ontwikkelen. Linda, bedankt! Tara’.

Bericht moeder van Tara: ‘Ik heb gezien dat door de coaching van Linda Tara op een andere manier het proces van studiekeuze is ingestapt. Ik zag haar zelfvertrouwen groeien doordat ze op een andere manier ging kijken naar haarzelf en haar omgeving. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een volgende stap in haar ontwikkeling’.

 

 

 

Contact opnemen